Общи условия

Настоящите общи условия са предназначени да регламентират и регулират отношенията между онлайн магазин “Деликатесен”и клиентите и потребители на услугите, преглагани от него.

Онлайн магазин “Деликатесен” се намира на адрес www.delicatessen.bg и е достъпен за всички потребители. Тези, които искат да пазаруват от него, трябва задължително да са запознати и съгласни с настоящите Общи Условия. Съгласявайки се с Общите условия, потребителите декларират, че са над 18 години.

Търговската марка “Деликатесен” е регистрирана и патентована от фирма Анира Трейдинг ЕООД, съгласно Закона за марките и географските означения в Патентното Ведомство на Република България.

Фирма Анира Трейдинг ЕООД е търговско дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България с Булстат: 202541227 и ДДС номер: BG202541227.

ПРОФИЛ

Потребителите, които желаят да пазаруват стоки и услуги от www.delicatessen.bg е необходимо, но не задължително, да направят регистрация в сайта. В случай, на пазаруване без регистрация е необходимо при всяка поръчка да се предоставят следните данни: 

– име и фамилия
– e-mail и телефон за връзка
– пълен и точен адрес за доставка
– номер на Клинетска карта за получаване на отстъпка (Клиентска карта Деликатесен се издава персонално, съгласно Общите условия за издаване на Клиентски карти)

При регистрация и създаване на личен профил, потребителите имат възможност по всяко време да коригират първоначално посочените данни. Данните трябва да бъдат верни и актуални и ще бъдат използвани единствено за осъществяване и подобряване на обслужването – приемане и изпълнение на поръчки; изпращане на инфо бюлетин за актуални продукти и промоции; връзка в случай на проблеми, свързани с поръчката; подобряване на обслужването. Анира Трейдинг е регистриранa като Администратор на данни по ЗЗЛД с Ид.Н. 386444 и гарантира, че данните няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, които имат желание, могат да отправят запитване, относно съхранението и управлението на личните им данни, както и да поискат корекция или изтриване от системата на фирмата. Потребителите, абонирани за седмичния инфо бюлетин, могат да прекратят абонамента си по всяко време от бутон Unsubscribe, разположен в края на всеки бюлетин.

ПОРЪЧКА И ДОСТАВКА

Всеки потребител, решил да направи поръчка на стока или услуга от www.delicatessen.bg може да го направи по всяко време на денонощието, посредством бутон „Поръчай“ под всеки продукт. Продуктите се събират в потребителската кошница в личния профил на клиента, където могат да се коригират като вид и количество преди финализиране на поръчката. Важно: минималната стойност на всяка поръчка е 20,00 лв.

Поръчки с доставка чрез Speedy се обработват както следва:

  • Поръчки, получени до 23:59ч. в работен ден, се обработват и предават на куриер до 16:00ч. на следващия работен ден.
  • Поръчки, направени в петък се обработват и предават на куриер в понеделник до 16:00ч.
  • Поръчки, направени в последния работен ден преди празници се обработват и предават на куриер в първия работен ден до 16:00ч.

Всички поръчки се доставят, според работното време и графика на спедиторската фирма. Доставките се извършват до посочения от потребителя адрес, в предварително уточнено между потребителя и куриера време за доставка.

Поръчки с опция Вземи на място с 5% отстъпка се обработват както следва:

  • Поръчки, получени до 23:59ч. в работен ден, се обработват и предават на клиент между 12:00 и 16:30ч. на следващия работен ден.
  • Поръчки, направени в петък се обработват и предават на клиент в понеделник между 12:00 и 16:30ч.
  • Поръчки, направени в последния работен ден преди празници се обработват и предават на клиент в първия работен ден между 12:00 и 16:30ч.

След направена поръчка от www.delicatessen.bg може да се свържем с потребителя за потвърждаване на въведената лична информация. След направена поръчка, потребителите получават потвърждение на посочения електронен адрес. Потребителите могат да следят статуса на поръчката си по всяко време от личния си профил.

ЦЕНИ И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Всички цени на сайта www.delicatessen.bg са в лв. с ДДС, като в тях НЕ Е включена цена за доставка. Цената за доставка за гр. София и за страната се изчислява на база условията на спедиторска фирма и включва разстояние, тегло, големина и чупливост на пратката.

Сумата за доставка на поръчки на стойност до 99,99 лв. е за сметка на клиента и се заплаща директно на спедитора, спрямо тарифата му.

 

Сумата за доставка на поръчки на стойност на и над 100 лв. се поема от фирма Анира Трейдинг ЕООД, т.е доставката е безплатна за клиента.

За предварително изчисляване на дължимата сума за доставка, можете да използвате инфомарицята в сайта на спедиторската фирма, с която работим: https://www.speedy.bg/bg/

Цените на продуктите са или за съответния грамаж, посочен в описанието на продукта или за бройка. Потребителите имат възможност да коригират желаното количество, директно в бланката на поръчката, която се намира в потребителската количка.

Плащнето може да се извърши по три начина- с наложен платеж на куриера при доставка; по банков път, посредством системата за онлайн плащане на epay или с банков превод на следната сметка:
IBAN BG02UBBS80021096620530
BIC UBBSBGSF

Такси по банковите преводи са за сметка на платеца.

НОВО: За извършване на банкови преводи от чужбина, когато плащането не е с българска карта през система за online банкиране на българска банка се начисляват 10% на крайната сумата или минимум 20лв., които покриват банковите такси.

ОТКАЗ ОТ ДОСТАВКА И РЕКЛАМАЦИЯ:

Потребителите на онлайн магазин “Деликатесен” имат право да се откажат от поръчаните продукти в срок от 7 работни дни от тяхното получаване на посочения адрес на доставка в случай, че те не са използвани, не е увредена и е налична опаковката им и е запазен търговския вид с всички етикети, стикери и други. 

Съгласно член 55, ал. 2, точка 4 от ЗЗП правото за отказ не важи за доставка на стоки, които подлежат на бързо разваляне, или има опасност от влошаване на качествените им характеристики. В този смисъл потребителите не могат да се откажат и да върнат хранителни продукти с кратък срок на годност; хранителни продукти, изискващи хладилно съхранение, като и плодове и зеленчуци.

При констатация на дефектен/развален продукт до 24 часа от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов или да възстановим заплатената стойност на стоката. Възстановяването на платената сума от потребителя става по банков път и е необходимо потребителя да даде актуална лична банкова сметка. Сумата, платена за доставка не се възстановява.

При получаване на поръчката, потребителя трябва да провери съдържанието на пакета за съответствие на доставената стока със заявената. При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта или при констатирани липси, трябва да се попълни протокол, наличен във всеки куриер. При проблем с продуктите, поръчани от онлайн магазин “Деликатесен”, можете да се свържете с нас на посочените контакти: тел: 02/423 84 83 или на e-mail: info@delicatessen.bg

СЪДЪРЖАНИЕ И АВТОРСКИ ПРАВА

Всички материали (фирмени лога, текстове, изображения, снимки, статии, рецепти, илюстрации, графичен дизайн и други) са собственост на Анира Трейдинг ЕООД и са запазени. Използването им е възможно, при условия, че потребителя ни информира предварително и след наше одобрение, коректно и четливо упомене на видно място линка, с точния адрес, от който са използваните материали.

Фирма Анира Трейдинг ЕООД може да променя настоящите условия по всяко време, като след промяната, актуализира датата на публикацията.

 

При допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас на посочените контакти: тел: 02/423 84 83 или на e-mail: info@delicatessen.bg

 

Последна актуализация 01.04.2021г.