Рецепта с телешко месо и гарнитури за две порции:
Телешко месо Деликатесен в буркан
Барбекю сос
Картофи – 3-4 бр.
Чубрица
Чесън напрах
Черен пипер
Сол
Олио
За бързата туршия:
Зелен лук
Червен лук
Краставица
Оцет
1 с.л. захар
Сол
Рецепта с телешко месо в няколко стъпки:
Нарежи зеленчуците за туршията и напълни с тях буркан по избор. Загрей в съд на котлона оцета със захарта, солта и малко вода. Когато маринатата кипне, залей зеленчуците в буркана, затвори го и го остави на студено за 30-40 минути. След това измий добре картофите и без да ги белиш ги нарежи в желаната от теб форма, изпържи и подправи със сол, черен пипер, чубрица и чесън на прах. Задуши телешкото месо за 3-4 минути като го раздели на конци. На финала добави 1-2 с.л. барбекю сос. Сервирай телешкото месо с пържените картофки и готовата туршия.
Видеото и рецептата са дело на Bivouac Outdoor Kitchen & Adventure. Последвайте ги за още вдъхновение!
Купи месото от тук: