🛒Необходими продукти:
За основата:
- 120g бяло брашно
- 120g пълнозърнесто брашно от спелта
- ½ ч.л. сол
- 2 с.л. кафява или кокосова захар
- 150g студено масло
- 6 с.л. ледена вода
За плънката:
- 150ml течна сметана с над 30% масленост
- 2 яйца
- 1 с.л. нишесте
- 400g Mama’s Cocoa Cream
- Какао за поръсване
👩🏻🍳Начин на приготвяне:
На основата:
- В купа сложете маслото, двата вида брашно, солта и захарта. Започнете да размесвате с преса за картофи или с ръце. Постепенно добавяйте водата, докато се получи тесто. Може да не ви трябва цялата вода или да ви е необходима повече.
- Разточете тесто с дебелина 5mm и го разстелете на дъното и по стените на форма за пай с размер 22-24cm в диаметър. Ако ви остане тесто, изрежете фигурки за украса.
- Загрейте фурната до 180ᵒC. Поставете хартия за печене върху тестото и изсипете сух боб за тежест, за да не се надига тестото. Печете заедно с боба за около 15 мин.
На плънката:
- В купа изсипете Mama’s Cocoa Cream, сметаната и нишестето. Разбъркайте добре с тел.
- Добавете яйцата и разбийте за кратко до глаткост.
- Изсипете сместа в топлата основа на пая, като предварително отстраните хартията с боба.
- Печете за 30-40 мин. или докато по ръбовете пълнежът започне да става слатистокафяв, а в средата е стабилен при раздвижване на тавата.
- Оставете да се охлади поне 3-4 часа, преди да го сервирате поръсен с какао. Още по-вкусен е след ден – два в хладилника. Съхранявайте го покрит с фолио.
Последвай Дани за още вкусни рецепти.
Купи Mama’s Cream от тук: