Необходими продукти:
За блата – 1 бр.
Киноа – 125 гр
Зехтин – 50 мл
Вода – 90-100 мл
Бакпулвер – 10 гр
Сол – 1 ч.л.
За плънката:
Айвар Mama’s
Чедър – 10-20 гр
Кашкавал – 20 гр
Месо по избор – 80 гр
Чери домати – 3-4 бр
Пресен лук – 1 бр
Начин на приготвяне:
Киноата се сварява в съотношение – киноа:вода – 1:2. Смесва се с останалите съставки за блата и се смилат в чопър или блендер. Оформя се блат върху тава и хартия за печене. Пече се на 180 градуса 40 минути. След това се обръща внимателно с помощта на друг съд или хартия и се пече още 15-20 минути. Блата се намазва с Айвара Mama’s. Настърганите чедър и кашкавал, както и месото се слагат върху намазания блат. Чери доматите се нарязват на шайби и се подреждат върху пицата. Запича се още 5 минути.
ℹ Блата от киноа не е като нормалния и се поразпада малко!
ℹ Пицата е малка и е достатъчна за 1 човек.
Добър апетит!
Последвай @alwaysgoodwithfood за още вкусни рецепти
Купи продукти тук: