🛒Необходими продукти:
🔸1 голямо яйце
🔸100g меко масло
🔸100g захар (използвах нерафинирана тръстикова захар)
🔸250g брашно (в този случай 100g брашно от лимец и 150g бяло брашно – това е причината моите сладки да са малко по-тъмни).
🔸1 ч.л. бакпулвер
🔸2 ванилии
🔸200g ванилов крем Mama’s
Получават са 20-25 слепени сладки, като броят им зависи от големината и дебелината им.
👩🏻🍳Начин на приготвяне:
Мекото масло се разбива заедно със захарта до побеляване. Маслото трябва да е меко, а не течно. Към тях се добавя яйце, като не се спира да се разбива.
Пресява се брашно и смесва с бакпулвера и ванилиите.
Брашното се добавя постепенно към сместа като се разбива през цялото време. В случая използвам миксер и накрая се меси тестото на ръка. Получава се меко не лепкаво тесто, което се оставя да “почине” за около 30 минути в хладилник.
Охладеното тесто се разточва между два листа хартия за печене и се изрязват в избрана форма, като половината сладки се изрязат по-среда с по-малка форма за да се получи прозорче. (Използвах капачка от бутилка за вода).
Бисквитките се редят върху хартия за печене и пекат 10-13 минути в загрята предварително фурна на 180 градуса.
!!!Времето за печене зависи от големината и дебеленета на бисквити, но и от фурната… някои фурни загряват по-бързо от други или пекат по-силно. Важно е да се наблюдават бисквитите.
След като бисквитите са изпечени и изстинали, тези от тях с прозорчето се поръсват с пудра захар (по желание), а останалите бисквити се намазват с ваниловия крем и се слепват една за друга.
Добре е да се оставят слепените бисквите няколко часа преди консумация, за да могат да станат меки.
Последвай Хари за още вдъхновяващи рецепти, подходящи за цялото семейство!
Купи Mama’s Vanilla Cream от тук: