Вход

Колбасите!

'Деликатесен' е марка български колбаси, произвеждани по традиционни Пирински рецепти повече от 10 години. В производството им се влага само качествено, българско свежо месо, подправки и много любов! Разнообразието на колбасите се увеличава всяка година и освен автентичните деликатеси по съхранявани с години местни рецепти, се появяват и нови колбаси с вкусове от Балканите и Средиземноморието.

При производството на колбасите 'Деликатесен' се използва основно свинско месо от подбрани и качествено отглеждани животни. Свинското месо, освен традиционно за нашите ширини се използва и защото подобрява вкуса на месните продукти и повишава калоричността им. Основен консервиращ и овкусяващ продукт, използван при производството на колбасите е солта. Преобладаващата част от произвежданите колбаси и деликатеси са специфични за региона сурово-сушени продукти, което само по себе си е гаранция за качество. Производството на подобни продукти се смята за занаятчийско умение, а фактът че не се използва термична обработка, налага употребата само и единствено на висококачествени и стриктно подбрани изходни суровини. При сушене на деликатесите по повърхността им се появява бяла (благородна) плесен, която е както полезна, така и необходима, защото спомага за регулиране процеса на сушене и предпазва колбасите.